Treceți la conținutul principal

Cum să îţi faci singură ceară depilatoare pe bază de zahăr


Cu această ceară poți să-ți epilezi părul de pe picioare, din zona axilelor, de la sprâncene și în special din zona inghinală cea mai sensibilă, întrucât este foarte delicată.


Ingrediente

3 căni de zahăr
4 linguri de zeamă de lămâie
4 linguri de apă


Mod de preparare


Felul în care prepari această ceară depilatoare se aseamănă modului de preparare a oricărui sirop folosit pentru un desert; singura diferență este că nu trebuie să fie la fel de groasă. Adaugă cele trei ingrediente într-un vas și pune-le să fiarbă la foc mediu spre mare, amestecând continuu. După ce a început să fiarbă, dă focul la mic și lasă amestecul să stea până capătă o textură asemănătoare unei paste.

Pentru a-ți da seama dacă ceara este gata, uită-te bine la culoarea acesteia; trebuie să fie ușor aurie și nu foarte închisă. Dacă o fierbi prea mult, este posibil ca zahărul să se caramelizeze si chiar să ardă. După ce te-ai asigurat că este gata, lasă pasta să se răcească, dar nu o pune într-un loc extrem de răcoros pentru că se poate întări.

Atunci când capătă o consistență lipicioasă, este gata pentru a fi folosită.

Cum aplici ceara depilatoare pe bază de zahăr:


Înainte de a aplica ceara, este foarte important să cureți zona pe care vrei să o epilezi pentru ca pasta să se lipească de piele. Poți să îți ungi mâinile cu puțin ulei de migdale pentru ca ceara să nu se lipească prea tare de ele. Aplică ceara în direcția opusă creșterii părului, apasă și apoi smulge-o pentru a îndepărta părul și a rămâne cu o piele fină și frumoasă.
Cu cât practici mai des această metodă, cu atât vei obține rezultate mai bune.

Care sunt beneficiile acestei ceri depilatoare făcute acasă?
Deși epilarea cu ceară de albine este o metodă bine cunoscută și eficientă, epilarea cu zahăr oferă o serie de beneficii în plus.
Având în vedere că este aplicată la temperatura camerei, nu riști să te arzi.
Nu provoacă reacții alergice sau iritații.
Reduce riscul apariției firelor de păr crescute sub piele.
Este recomandată în mod special femeilor care au pielea uscată întrucât o face foarte fină.
Nu se lipește foarte tare de piele și se poate lua foarte ușor cu apă.
Majoritatea oamenilor au aceste ingrediente în casă, fiind toate foarte convenabile.
Nu necesită folosirea unor substanțe chimice sau compuși care irită pielea și provoacă reacții neplăcute.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serviciul Relatii cu Clientii – legatura rapida cu un operator

Va prezentam mai jos principalii operatori de telefonie din Romania si modalitatea cea mai rapida de a intra in conversatie cu un operator uman call-center. Vodafone Pentru a evita sa stai cu orele prin meniurile de la Vodafone iata scurtatura pentru a intra rapid in legatura cu un reprezentant: Formeaza *222 iar apoi scurtatura 12101 Exista si numarul de telefon de la sediul Vodafone: 0372 02 22 22 .Lu - Vi 8:00 - 22:00 | Sa - Du 8:00 - 18:00 De mentionat ca cei de la Vodafone au si un serviciu express sau premium contra unei taxe de 0,39 euro, insa avand in vedere ca un apel dureaza minim 3 minute.... *555 – serviciul expres prin care clientii Vodafone pot contacta Departamentul de Relatii cu Clientii*555 este serviciul expres de Relatii cu Clientii pe care utilizatorii Vodafone persoane fizice il pot folosi pentru a intra in legatura directa cu un consultant Vodafone, in cel mai scurt timp, fara a mai trece prin meniul interactiv. Pentru clienti

Structura firului de par

Părul este o anexă a pielii, fiind compus din keratină – o proteină structurală rezistentă. Părul joacă un rol important în protejarea corpului, în special a scalpului, loc unde este cel mai dens. Părul este o trăsătură distinctivă a mamiferelor şi la oameni joacă un rol important în protecţia corpului de tra­umatisme, pierderea de căldură şi razele solare. STRUCTURA FIRULUI DE PĂR Părulare o structură complexă, alcătu­ită din fibre de keratină – keratină este o proteină structurală puternică ce se găseşte şi în unghii şi în stratul super­ficial al pielii. Fiecare fir de păr este alcătuit din trei straturi concentrice (circulare) de celule keratinizate (ce conţin keratină): medulara, corticala şi cuticula. Medulara (partea centrală) con­stă din celule mari ce conţin keratină moale, separate parţial de spaţii aeri­ene. Corticala, stratul mai consistent ce înconjoară medulara, constă din mai multe straturi de celule aplatizate, ce conţin keratină dură. STRATUL PROTECTO

Inventatorul Adi - Strungul electric handmade - 2020