Treceți la conținutul principal

Cum aplicam gresie. Cum se pune gresie

Montarea gresiei este o meserie ca oricare alta, facuta de om, dar cu vointa poate fi invatata(furata).
Un meserias iti ia manopera cam cat pretul materialului pe mp.Am avut faianta pusa de meserias bine platit, dupa 2 ani s-a umflat la caldura langa aragaz. Eu am inlocuit-o si rezista de 10 ani. Am pus gresia asa cum am spus si m-a costat doar materialele.
Asadar, merita sa inveti sa ti-o pui singur.
in primul rand se verifica planeitatea pardoselii si daca are diferente mari se toarna o sapa de nivel,apoi i-ti trebuie o masina de taiat sau /si un flex cu panza diamantata(dar cam face praf),adeziv elastic pt. interior,o nivela(daca se poate chiar de cel putin 1,20m,un glet cu dinti de 10mm si rabdare.i-ti recomand gresie de pana la 33,3x33,3 cm,daca o montezi cu rosturi i-ti trebuie si distantieri pe care ii alegi in functie de rostul dorit(recomand 3mm)
Dupa ce se toarna sapa si suprafata devine plana se pot face urmatoarele operatii;
Iata cum am procedat eu:
Am lipit pe sapa cu adeziv in strat subtire, placi de polistiren extrudat (tare) pentru o mai buna izolatie intre beton si gresie. Nu este obligatoriu decat in spatii unde stai mai mult;bucatarii de pilda.
- Se masoara unghiurile la colturi si se incepe de la peretele cu unghiul apropiat de 90 de grade, lasand un spatiu intre perete si linia gresiei de 4-5 mm, spatiu care poate fi acoperit de plinta.
- de preferat gresie calitatea intai 33,3x33,3, fiind mai usor de montat.
- se pregateste o emulsie laptoasa de aracet cu care se da pe suprafata gresiei cu o pensula la montarea fiecarei placi.
- se respecta instructiunile de pe sacul de adeziv,important faptul ca adezivul impreuna cu apa trebuie mixat intr-o galeata cu un mixer fixat in bormasina(se gaseste in comert) pana caqnd amestecul se face ca un terci, nu prea moale nici prea tare. Se lasa 5 minute pana la intrebuintare.
- se pune adezivul mixat pe sapa pe latimea a doua, trei
placi si pe lungime de trei placi pentru a putea avea acces la primul rand de placi pentru montare.
- se intinde cat mai uniform cu o mistrie si apoi cu gletiera zimtata.
- Se fixeaza placile prin presare pe toata suprafata, punand distantiere de 4mm.
-acolo unde placile trebuie taiate, se masoara dimensiunea la ambele capete, deoarece pot deveni prin taiere trapezoidale.
-dupa 10-15 minute se curata spatiul dintre placi pentru a se putea usor ulterior sa se puna rostul la culoarea dorita. Operatiile se repeta pana la terminarea suprafetei totale. De preferat sa se curate placile cand aproape s-a uscat adezivul cu o carpa umeda, pentru usurarea muncii de curatare.
- pentru siguranta nu se calca pe placi mai devreme de 16-20 de ore.
-important: am spus ca placile se preseaza bine pe adezivul uniform pus, dar se si ciocanesc pentru a vedea daca nu apare un sunet de gol.
Respectand cele de mai sus poti pune singur gresia ca un bun meserias, dar cu cheltuieli minime, adica doar pretul materialelor, ca de, munca ta devine un hobby.
Sunt si alte taine de clarificat: Cum se pregateste suportul pentru ca adezivul sa adere; cat de gros poate fi stratul de adeziv; praful fin depus pe gresia taiata, trebuie indepartat, ca sa faca priza(legatura) cum? Mesterii se grabesc , nu sterg cu o carpa umeda si curata. Pai de ce grasia sau faianta dupa un timp suna a gol si apoi cad?
Succes!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serviciul Relatii cu Clientii – legatura rapida cu un operator

Va prezentam mai jos principalii operatori de telefonie din Romania si modalitatea cea mai rapida de a intra in conversatie cu un operator uman call-center. Vodafone Pentru a evita sa stai cu orele prin meniurile de la Vodafone iata scurtatura pentru a intra rapid in legatura cu un reprezentant: Formeaza *222 iar apoi scurtatura 12101 Exista si numarul de telefon de la sediul Vodafone: 0372 02 22 22 .Lu - Vi 8:00 - 22:00 | Sa - Du 8:00 - 18:00 De mentionat ca cei de la Vodafone au si un serviciu express sau premium contra unei taxe de 0,39 euro, insa avand in vedere ca un apel dureaza minim 3 minute.... *555 – serviciul expres prin care clientii Vodafone pot contacta Departamentul de Relatii cu Clientii*555 este serviciul expres de Relatii cu Clientii pe care utilizatorii Vodafone persoane fizice il pot folosi pentru a intra in legatura directa cu un consultant Vodafone, in cel mai scurt timp, fara a mai trece prin meniul interactiv. Pentru clienti

Structura firului de par

Părul este o anexă a pielii, fiind compus din keratină – o proteină structurală rezistentă. Părul joacă un rol important în protejarea corpului, în special a scalpului, loc unde este cel mai dens. Părul este o trăsătură distinctivă a mamiferelor şi la oameni joacă un rol important în protecţia corpului de tra­umatisme, pierderea de căldură şi razele solare. STRUCTURA FIRULUI DE PĂR Părulare o structură complexă, alcătu­ită din fibre de keratină – keratină este o proteină structurală puternică ce se găseşte şi în unghii şi în stratul super­ficial al pielii. Fiecare fir de păr este alcătuit din trei straturi concentrice (circulare) de celule keratinizate (ce conţin keratină): medulara, corticala şi cuticula. Medulara (partea centrală) con­stă din celule mari ce conţin keratină moale, separate parţial de spaţii aeri­ene. Corticala, stratul mai consistent ce înconjoară medulara, constă din mai multe straturi de celule aplatizate, ce conţin keratină dură. STRATUL PROTECTO

Inventatorul Adi - Strungul electric handmade - 2020