Treceți la conținutul principal

Cum să iti pierzi vremea la muncă fara să dai de bănuit



Programul clasic de la 8.00 la 17.00 inseamna 9 ore de munca, fara drept de apel, iar unii oameni pur si simplu nu sunt facuti pentru asta. De aceea, exista posibilitatea de a pierde timpul la locul de munca, dar multi oameni se tem sa nu fie prinsi si concediati. Exista insa o linie fina intre a munci prea mult si a munci prea putin. Mai jos sunt cateva metode populare prin care oamenii se prefac ca muncesc aproape zi de zi.

Pentru a fi un pierde-vara timp eficient, va trebui sa inveti cum sa lenevesti intr-un mod istet, altfel vei fi dat afara.




Bea. Bea ca si cum viata ta depinde de asta
Apa, cafea, ceai. Bea orice. Si in cantitati mari. Bauturile te vor face sa urinezi mai repede si mai des. Nimeni nu poate da vina pe tine pentru lipsa ta de control asupra vezicii urinare. Si numai un sef extrem de insensibil ar tipa intr-adevar la tine. Deci, foloseste asta in avantajul tau. Nu te grabi. Barbatii pot chiar urma rolurile feminine si sa sa stea pe colac. Nu te grabi. Pisoarele au fost construite pentru viteza. Nu trebuie sa fii jefuit de acest timp pretios.

Timp pierdut: intre 30 secunde si 3 minute la fiecare utilizare



Spala-te foarte riguros pe maini

Dupa ce ai terminat cu toaleta, rezerva un pic de timp suplimentar pentru a curata bine mainile. Asigura-te ca sunt cat se poate de curate. Prea multi oameni se grabesc la aceasta etapa sau chiar o ignora complet. Un timp de spalat mainile suplimentar atrage suspiciuni minime.

Timp pierdut: 15 pana la 30 de secunde pentru fiecare spalare

Fii "organizat"

De-a lungul saptamanii, umple-ti biroul cu o multime de chestii nefolositoare si fa cat mai multa dezordine. Apoi, in dupa-amiaza zilei de vineri sau in dimineata zilei de luni spune ca ti-ai rezervat timp pentru a-ti curata biroul. Acum poti incepe aranjarea markerelor in functie de culoare, reincarcarea hartiei in printer, precum si reorganizarea dosarelor.

Timp pierdut: 20 de minute pana la o ora in fiecare saptamana

Umple calculatorul cu programe si virusi

Incarca-ti computerul cu de toate. Descarca o gramada de spam inutil si fisiere virusate (acestea din urma de pe diverse site-uri ce ofera crack-uri free).  Desi iti poate strica noul PC, ei bine, asta e ideea. Oricum este calculatorul de la firma, ce te doare?  Apoi stai confortabil si priveste cum computerul tau se misca din ce in ce mai incet. Daca seful tau se plimba prin zona, poti sa te plangi cu voce tare: "Vai, ce prost imi merge calculatorul!" Uita-te cum el rade si este de acord cu tine. Ofera-i acel zambet crispat si te va lasa in pace. Pentru un plus de efect, tipa si injura computerul. Apoi prefa-te enervat si deschide o carte in timp ce astepti sa ti se incarce programele de lucru pe ecranul sau iar cand s-au incarcat dai nervos si nerabdator un restart.

Timp pierdut: 45 de minute pana la doua ore pe zi

Foloseste istet internetul

O gafa ca amator este sa navighezi pe Internet pe calculatorul companiei. Aceasta este o greseala, deoarece poate duce la concediere. Nu folosi calculatorul pentru a descarca noua piesa favorita in format MP3 sau pentru a sta pe jocurile de Facebook. In schimb, foloseste in mod legitim Internetul pentru afaceri. Ai nevoie de numarul de telefon sau adresa unui client din partea cealalta a oratuluit Nu economisi timpul folosind agenda de telefoane. Pierde timpul in cautarea acestuia pe internet. In acest fel, poti dovedi sefului ca ai lucrat, in timp ce pierzi timp pretios.

Timp pierdut: intre 5 si  10  minute/client  pe zi


Sedinte. Sedinte. Sedinte

Du-te la fiecare intalnire la care poti participa. Cei mai multi oameni stiu ca sedintele mananca o multime de timp la birou asa ca foloseste-le in avantajul tau. Ai fi socat de cat de multi oameni profita de aceste posibilitati de aur. Doar stai jos, dai din cap de cateva ori, si incepi sa-ti planifici vacanta in timp ce alti oameni dezbat diverse probleme stufoase de marketing si analiza in jurul tau. De asemenea la sfarsitul sedintei propune conducerii o noua tema de dezbatut la o sedinta noua cat mai curand.

Timp pierdut: aproximativ 40-75 de minute la o intalnire. Participa la 2-3 sedinte pe saptamana.



Trage un pui de somn

Esti obosit. Ai nevoie de un pui de somn. Dar chiar si cel mai experimentat pierde vara trebuie sa fie foarte precaut atunci cand vine vorba de somn. Somnul poate fi foarte periculos daca esti prins in fapt.

Incearca asta: Du-te intr-o zona semi-aglomerata ti pregatetse-ti scena. Arunca pe jos cana plina de cafea sau impinge scaunul deoparte, etc. Apoi intinde-te pe jos si dormi. Ideea este sa faci sa para ca ti cum ai lesinat de la o comotie sau un spasm brusc. Ai o scuza pregatita si insista sa nu fii trimis acasa. Nu face asta prea des. Nerecomandat persoanelor care sforaie pt. ca le va da de gol.

Timp pierdut: Oriunde de la 10 minute pana la cateva ore.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serviciul Relatii cu Clientii – legatura rapida cu un operator

Va prezentam mai jos principalii operatori de telefonie din Romania si modalitatea cea mai rapida de a intra in conversatie cu un operator uman call-center. Vodafone Pentru a evita sa stai cu orele prin meniurile de la Vodafone iata scurtatura pentru a intra rapid in legatura cu un reprezentant: Formeaza *222 iar apoi scurtatura 12101 Exista si numarul de telefon de la sediul Vodafone: 0372 02 22 22 .Lu - Vi 8:00 - 22:00 | Sa - Du 8:00 - 18:00 De mentionat ca cei de la Vodafone au si un serviciu express sau premium contra unei taxe de 0,39 euro, insa avand in vedere ca un apel dureaza minim 3 minute.... *555 – serviciul expres prin care clientii Vodafone pot contacta Departamentul de Relatii cu Clientii*555 este serviciul expres de Relatii cu Clientii pe care utilizatorii Vodafone persoane fizice il pot folosi pentru a intra in legatura directa cu un consultant Vodafone, in cel mai scurt timp, fara a mai trece prin meniul interactiv. Pentru clienti

Structura firului de par

Părul este o anexă a pielii, fiind compus din keratină – o proteină structurală rezistentă. Părul joacă un rol important în protejarea corpului, în special a scalpului, loc unde este cel mai dens. Părul este o trăsătură distinctivă a mamiferelor şi la oameni joacă un rol important în protecţia corpului de tra­umatisme, pierderea de căldură şi razele solare. STRUCTURA FIRULUI DE PĂR Părulare o structură complexă, alcătu­ită din fibre de keratină – keratină este o proteină structurală puternică ce se găseşte şi în unghii şi în stratul super­ficial al pielii. Fiecare fir de păr este alcătuit din trei straturi concentrice (circulare) de celule keratinizate (ce conţin keratină): medulara, corticala şi cuticula. Medulara (partea centrală) con­stă din celule mari ce conţin keratină moale, separate parţial de spaţii aeri­ene. Corticala, stratul mai consistent ce înconjoară medulara, constă din mai multe straturi de celule aplatizate, ce conţin keratină dură. STRATUL PROTECTO

Inventatorul Adi - Strungul electric handmade - 2020