Treceți la conținutul principal

Ce centrala termica sa imi cumpar?

Se apropie venirea iernii, si astfel una dintre grijile celor care locuiesc la casa sau la bloc este si cea cu privire la modul in care pot fi tinute sub control cheltuielile cu incalzirea. Asta nu inseamna ca trebuie sa stati cu temperaturi la limita inghetului in interior, ci ca trebuie sa apelati la solutii eficiente care sa ajute ca incalzirea sa fie facuta mai usor si mai ieftin.

Cea mai eficienta centrala este cea pentru care combustibilul este la tarif scazut

La recomandarea specialistilor in instalatii de incalzire, pe primul loc este inca centrala pe gaz, insa in Romania inca exista destul de multe sate si comune care nu sunt racordate la reteaua de distributie a gazului. De aceea, cea mai buna centrala in cazul lipsei alimentarii cu gaz este cea pentru care deja se poate asigura combustibilul din productia agricola. Fie ca se transforma paiele in peleti sau ca incineram resturi vegetale – ambele solutii fiind ideale pentru incalzirea casei unui agrofermier. De o importanta utila raman si sobele clasice sau centralele cu lemne, insa aici s-ar putea ca valoarea baneasca pe care o dati pe combustibil (lemn sau vreascuri) sa nu fie deloc sume neglijabile daca aveti de incalzit suprafete foarte mari.

Pentru apartamentele de bloc in localitatile unde exista retea oraseneasca de alimentare cu gaz natural, se recomanda utilizarea de centrale termice de perete, cunoscuta si sub denumirea de centrala termica murala sau cazan mural, este un cazan montat pe un perete sau intr-o nisa putin adanca din perete, destinat producerii de agent termic necesar incalzirii si a apei calde de consum pentru o locuinta individuala. Daca aceste cazane sunt destinate numai producerii de apa calda de consum li se spune boilere. Combustibilul folosit este de obicei gazul natural, dar exista constructii care utilizeaza combustibil lichid (GPL). Pot fi cu camera de ardere deschisa sau inchisa (etansa). In ultimul timp sunt realizate sub forma cazanelor cu condensare, care au performante superioare. Prepararea apei calde de consum se poate face in momentul cererii (instantaneu), sau in prealabil (cu acumulare). De obicei sunt montate in interiorul cladirilor, dar pot fi montate si in exterior.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serviciul Relatii cu Clientii – legatura rapida cu un operator

Va prezentam mai jos principalii operatori de telefonie din Romania si modalitatea cea mai rapida de a intra in conversatie cu un operator uman call-center. Vodafone Pentru a evita sa stai cu orele prin meniurile de la Vodafone iata scurtatura pentru a intra rapid in legatura cu un reprezentant: Formeaza *222 iar apoi scurtatura 12101 Exista si numarul de telefon de la sediul Vodafone: 0372 02 22 22 .Lu - Vi 8:00 - 22:00 | Sa - Du 8:00 - 18:00 De mentionat ca cei de la Vodafone au si un serviciu express sau premium contra unei taxe de 0,39 euro, insa avand in vedere ca un apel dureaza minim 3 minute.... *555 – serviciul expres prin care clientii Vodafone pot contacta Departamentul de Relatii cu Clientii*555 este serviciul expres de Relatii cu Clientii pe care utilizatorii Vodafone persoane fizice il pot folosi pentru a intra in legatura directa cu un consultant Vodafone, in cel mai scurt timp, fara a mai trece prin meniul interactiv. Pentru clienti

Structura firului de par

Părul este o anexă a pielii, fiind compus din keratină – o proteină structurală rezistentă. Părul joacă un rol important în protejarea corpului, în special a scalpului, loc unde este cel mai dens. Părul este o trăsătură distinctivă a mamiferelor şi la oameni joacă un rol important în protecţia corpului de tra­umatisme, pierderea de căldură şi razele solare. STRUCTURA FIRULUI DE PĂR Părulare o structură complexă, alcătu­ită din fibre de keratină – keratină este o proteină structurală puternică ce se găseşte şi în unghii şi în stratul super­ficial al pielii. Fiecare fir de păr este alcătuit din trei straturi concentrice (circulare) de celule keratinizate (ce conţin keratină): medulara, corticala şi cuticula. Medulara (partea centrală) con­stă din celule mari ce conţin keratină moale, separate parţial de spaţii aeri­ene. Corticala, stratul mai consistent ce înconjoară medulara, constă din mai multe straturi de celule aplatizate, ce conţin keratină dură. STRATUL PROTECTO

Inventatorul Adi - Strungul electric handmade - 2020