căută informatii

Care este cel mai bun serviciu de email gratuit?


Ce serviciu de email ar trebui utilizat? Dupa ce am testat cei mai mari provideri de email Google, Microsoft, Yandex si Yahoo va prezentam cel mai bun serviciu de email.

In ziua de azi, aproape oricine are un cont de email, tehnologia fiind foarte raspandita in randul omenirii de la varste fragede de 4-5 ani pana la seniorii de 65-70 de ani.
Insa pentru a reflecta realitatile anului 2015 privind serviciile de email existente in lumea internetului, vom aborda cele mai utilizate aplicatii web destinate citirii, scrierii si gestionarii mesajelor electronice, adica serviciile de email gratuite.

Yahoo Mail = probabil unii nici nu stiu ca mai exista si alte tipuri de servicii de email, fiind acaparati de lumea Yahoo de cand au descoperit Internetul si oportunitatile oferite de el. Yahoo a introdus serviciul de email concomitent cu serviciul de mesagerie instant live si offline care l-au facut regele neincoronat al discutiilor interumane in lumea virtuala. Insa daca acum 5 ani de zile Yahoo gestiona mesajele a peste 90% din utilizatorii de servicii de email gratuire, in ziua de azi gigantul mesageriei si al emailurilor este intr-un declin continuu, in special dupa achizitia firmei de catre Microsoft acum cativa ani.
 Din nefericire serverele invechite si lipsa de viziune a echipelor de marketing ale Yahoo au facut ca emailurile primite prin yahoomail sa mearga majoritatea in Spam, unele sa soseasca dupa cateva ore, in unele cazuri s-au primit mail-uri dupa 2 zile de la expediere. De asemenea din cauza numeroaselor calupuri publicitare interfata aplicatiei este greoaie, incetineste experienta utilizatorului, produce o supraincarcare a procesorului grafic si de calcul. Insa cea mai mare problema de care se loveste un utilizator devotat lui YahooMail este importarea de emailuri dintr-un server POP (cine are o adresa de email de tip office@sitepersonal.ro), import ce poate avea o intarziere de preluare a mesajelor de cateva zile bune, unele emailuri chiar nu le preia deloc! Concluzie: A fost extraordinar, excelent, super, insa este cazul sa il uitam.

Microsoft Outlook.com = serviciu de email cu foarte multe caracteristici interesante, pe care Microsoft nu le expune publicului insa are tot timpul cate o remarca acida si denigratoare la adresa principalului competitor Gmail.
 
Interfata similara cu a programului dinMsOffice de email, mesajele putand fi cu usurinta "trase" in folderele unde se doreste sa fie stocate, insa in rest are functii asemanatoare izbitor cu Gmail, pana si regula de etichetare si stocare a anumitor mesaje in foldere (dosare) specifice o regasim aici. In afara de copierea aproape chinezeasca a originalului (si anume Gmail) alte aspecte nu prea mai regasim. Este recomandat celor ce s-au obisnuit prea mult cu Outlook-ul din Office si care nu vor sa isi chinuie prea mult neuronii cu alternative ce i-ar scoate din rutina. Concluzii: Foarte bun avand in vedere ca se aseamana cu Gmail, insa parca ii lipseste ceva... probabil personalitate!


Gmail = serviciul de email de la Google, probabil cel mai bine structurat si functional serviciu de email gratuit. Cu o interfata foarte prietenoasa, in limba materna a utilizatorului, cu cea mai buna importare a conturilor personalizate de POP3 (ex. office@firmaxyz.ro), cu posibilitatea de a trimite emailuri ca si office@firmayxz.ro, fara a percepe upgrade la pachet platit(asa cum cere yahoo), cu un spatiu mai mult decat suficient de 15GB, unde cu ajutorul aplicatiei Drive va puteti tine fisierele mai in siguranta decat pe PC-ul personal, cont de Youtube si de Docs(un word,excel si powerpoint gratuit si online)... Sunt mult prea multe de laudat la platforma Gmail si ar fi cazul sa o descoperiti si voi daca deja nu ati facut-o! RECOMANDAT 100% drept CEL MAI BUN!

In ultimul timp a aparut si Yandex, o struto-camila ruseasca de Yahoo cu Gmail, inca destul de rudimentar (se aseamana cumva cu personal.ro sau rdslink, cine isi mai aduce aminte, insa este foarte popular printre utilizatorii de internet din CSI, avand  caracteristici de portal "imprumutate" de la Yahoo si functii de email imprumutate de la Gmail. Ofera din start 10Gb stocare si in cazul utilizarii la maximum a platformei zi de zi utilizatorul primeste spatiu de stocare suplimentar gratuit in momentul atingerii pragului de umplere a contului de 14,75GB. Concluzie: Bun, insa mai trebuie lucrat si de asemenea ca si in cazul Oulook.com are nevoie de personalitate proprie.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru comentarii. Dupa analizarea comentariilor, postarea dumneavoastra va fi postata.